Prajitura cu brinza

Se dizolva drojdia in putina apa calda. Se pune faina pe planseta, drojdia in mijloc si se adauga zaharul, untura topita, galbenusurile de ou si coaja

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 30 gr. drojdie
  • 100 gr. zahar
  • 3 linguri apa
  • 80 gr. untura
  • 4 oua
  • o lamiie
  • 250 gr. brinza telemea
  • o lingurita scortisoara

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putina apa calda. Se pune faina pe planseta, drojdia in mijloc si se adauga zaharul, untura topita, galbenusurile de ou si coaja de lamiie. Se freaca aluatul si se lasa sa creasca aproape 1 ora. Din aceasta coca se intinde o foaie de 1 cm grosime, care se acopera cu brinza rasa, amestecata cu zahar si scortisoara. Se ruleaza aluatul in forma de rulada, se unge cu galbenus si se pune pe o tava unsa cu grasime. Se coace la foc mic aproape o ora.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors