Prajitura cu branzica fina, mac si jeleu de piersici

Prajitura cu branzica fina, mac si jeleu de piersici este o reteta de prajitura delicioasa, consistenta cu un jeleu revigorant de piersici.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • esenta vanilie
  • un praf de sare
  • crema:
  • 400 g branza proaspata de vaci
  • 50 g zahar vanilat
  • 300 ml frisca lichida(sau smantana grasa)
  • 100 g zahar pudra
  • 40 g seminte de mac
  • 150 ml lapte indulcit cu 2 linguri de zahar
  • decor:
  • 4-5 piersici
  • 200 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 plic Tort -Gelle

Mod de preparare

1. Se prepara pe rand blaturile,fiecare din cate 5 albusuri mixate la viteza mare cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat.Cand se intareste si obtinem o bezea tare se incorporeaza galbenusurile zdrobite,esenta si la urma faina.Blaturile se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt si date la cuptor,cate 20 de minute,la foc potrivit.Se desprind de pe hartia pentru copt,cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca bine.

2. Se mixeaza frisca sau smantana impreuna cu zaharul vanilat pana se intareste,se adauga branza de vaci,scursa bine,zaharul pudra si semintele de mac,care inainte au fost fierte cateva minute in laptele indulcit si apoi scurse bine si lasate sa se raceasca. Se omogenizeaza bine crema.

3. Se monteaza prajitura in tava in care am copt blaturile, asezand primul blat deasupra se toarna crema de branza cu mac, se vine cu al 2-lea blat deasupra ei ,se preseaza usor cu mana si se da la rece.

4. Piersicile se spala si se sterg bine apoi se feliaza in feliute subtiri.Separat fierbem apa cu zaharul apoi adaugam si feliutele si le lasam la foc mic,sa fiarba 10 minute. Se strecoara siropul rezultat iar feliutele se lasa sa se raceasca pe un platou apoi se decoreaza prajitura cu ele. In siropul oprit,adaugam plicul de Tort-Gelle apoi il dam intr-un clocot pe aragaz.
Oprim focul, lasam siropul 1 minut sa se linisteasca un pic apoi se toarna deasupra fructelor cu ajutorul unei linguri mai mari, din centru spre marginea prajiturei. Se mai da la rece macar o ora apoi se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama foarte ascutita
Pofta buna!
am ales;
http://shabbychicshop.ro/perne-decorative/610-perna-albastra-cu-pasare.html


Prajitura cu branza, mac si piersici se serveste dupa ce s-a racit.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors