Se pun toate ingredientele pentru aluat in vasul robotului si se framanta. Cand se aduna in 2-3 bucati, se scoate din castron si se framanta putin
Se pun toate ingredientele pentru aluat in vasul robotului si se framanta. Cand se aduna in 2-3 bucati, se scoate din castron si se framanta putin pe masa de lucru. Se dam forma de bila, si se tine la rece 20 de minute. Se intinde aluatul intre doua foi de hartie de copt, dupa care se asaza in tava unsa cu unt. Se inteapa cu furculita si se da tava in cuptorul preincalzit la 200 °C timp de 7-8 minute. Se bat ouale cu zaharul, pana isi tripleaza volumul.
Se adauga branza de vaci si coaja de lamaie si se amesteca. Se pune si amidonul, dupa care se mixeaza bine.
O parte din crema de branza se pune in forma de aluat. Se presara zmeura deasupra. Se toarna si restul cremei. Se niveleaza si se da tava acoperita cu folie de aluminiu in cuptorul incalzit in prealabil la 200°C, timp de 20 minute. Se descopera tava, se coboara temperatura la 170°C, si se mai lasa inca 30-40 minute.
Crema de branza se umfla, dar va cadea putin (asa trebuie).
Nota:
-nu inlocuiti amidonul din crema de branza cu faina! (isi pierde din finete si pufozitate)
-nu e o prajitura foarte dule ci potrivita
Alte retete de prajituri recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post