ALUATUL 1. Amestecati intr-un castron de marime potrivita, faina cu praful de copt, cacao, zaharul tos si cel vanilinat. Facem o adancitura, adaugam o
ALUATUL
1. Amestecati intr-un castron de marime potrivita, faina cu praful de copt, cacao, zaharul tos si cel vanilinat.
Facem o adancitura, adaugam oul si untul taiat cubulete.
Framantati rapid ingredientele, pana obtineti un aluat omogen, in forma de bila. Inveliti aluatul in folie alimentara si dati-l la rece pentru 60 de minute.
2.UMPLUTURA
Frecati branza de vaci intr-un castronel impreuna cu zaharul.Separati galbenusurile de albusuri.
Incorporati galbenusurile, untul moale, praful de budinca, precum si zaharul vanilinat in masa de branza.Amestecati totul bine cu mixerul.Bateti albusurile spuma si incorporatile treptat in masa de branza
3. Scoatem aluatul de la rece. Intinde 2/3 din el si-l asezam intr-o tava de toet detasabila. Ridicam marginile in sus 2 cm.
Eu m-am folosit de 2 foi sa intind aluatul pentru ca se inmoaie foarte repede, asa ca lucrati rapid cu el sa nu aveti probleme.
4. Turnam umplutura si din restul de alut facem un sul micut si rupem bucatele mici de aluat pe care le asezam la distante egale pe prajitura.
5. Dam prajitura la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40 de minute. Se lasa la racit pe un gratar si se taie rece
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu branza si vanilie a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro
Alte retete cu branza gasiti aici:
Tort cu crema de branza si sampanie,
Tarta cu Branza,
Vargabeles(Prajitura cu branza)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post