Prajitura cu branza si vanilie

ALUATUL 1. Amestecati intr-un castron de marime potrivita, faina cu praful de copt, cacao, zaharul tos si cel vanilinat. Facem o adancitura, adaugam o

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru alaut: 175 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 75 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lingura cacao
  • 1 ou
  • 75 g unt
  • Pentru umplutura:350 g branza de vaci degresata
  • 75 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g unt moale
  • 1/2 plic budinca de vanilie (praf)
  • 1 plic zahar vanilinat

Mod de preparare

ALUATUL

1. Amestecati intr-un castron de marime potrivita, faina cu praful de copt, cacao, zaharul tos si cel vanilinat.

Facem o adancitura, adaugam oul si untul taiat cubulete.

Framantati rapid ingredientele, pana obtineti un aluat omogen, in forma de bila. Inveliti aluatul in folie alimentara si dati-l la rece pentru 60 de minute.

2.UMPLUTURA

Frecati branza de vaci intr-un castronel impreuna cu zaharul.Separati galbenusurile de albusuri.

Incorporati galbenusurile, untul moale, praful de budinca, precum si zaharul vanilinat in masa de branza.Amestecati totul bine cu mixerul.Bateti albusurile spuma si incorporatile treptat in masa de branza

3. Scoatem aluatul de la rece. Intinde 2/3 din el si-l asezam intr-o tava de toet detasabila. Ridicam marginile in sus 2 cm.

Eu m-am folosit de 2 foi sa intind aluatul pentru ca se inmoaie foarte repede, asa ca lucrati rapid cu el sa nu aveti probleme.

4. Turnam umplutura si din restul de alut facem un sul micut si rupem bucatele mici de aluat pe care le asezam la distante egale pe prajitura.

5. Dam prajitura la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40 de minute. Se lasa la racit pe un gratar si se taie rece
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu branza si vanilie a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza gasiti aici:

Tort cu crema de branza si sampanie,

Tarta cu Branza,

Vargabeles(Prajitura cu branza)

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada din piept de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital

Este primul mezel pe care-l fac la aparatul minune, slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digitl. Rezultatul este unul mai mult decat...

Rulada din piept de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide