Prajitura cu branza si stafide

Aceasta reteta de prajitura cu branza si stafide este una foarte simpla. Se prepara din faina, zahar, lapte, oua, branza dulce, stafide si unt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 750 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 225 gr zahar
  • 40 gr drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 150 gr unt
  • Pentru crema:
  • 500 gr branza duce
  • 100 gr stafide
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 ou batut pentru uns
  • 1 lingura margarina pentru uns

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca faina cu zaharul, praful de copt, untul topit si se omogenizeaza bine. Se coace blatul pentru prajitura intr-o tava cu diametrul de 28 cm, timp de 25 de minute la 180 grade. Cand este aproape gata, se scoate blatul si se toarna crema de branza. Pentru crema se mixeaza branza cu stafidele, oul, vanilia si zaharul. Se introduce blatul cu crema din nou in cuptor si se mai lasa 20 de minute.


Prajitura se serveste dupa ce s-a racit, pudrata cu zahar vanilat.

Alte retete de dulciuri:

Pasca cu smantana

Ciocolata de casa

Lapte de pasare

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Supa mexicana de rosii

Este prima oara cand pregatesc o supa atata de diferita fata de ce consum eu. De obicei, pregatesc supa de pui, de rosii, de...

Supa mexicana de rosii
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala