Prajitura cu branza si prune

1. Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc. 2. Aici se toarna drojdia dizolvata in lapte cald, amestecata cu putin zahar si putina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 400 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 185 g zahar
  • 150 ml lapte caldut
  • 80 g unt
  • Umplutura: 6 biscuiti sfaramati
  • 1.5 kg prune
  • 750 g branza de vaci
  • 60 g amidon
  • 250 g smantana
  • 5 oua
  • 100 g scortisoara amestecata cu zahar

Mod de preparare

1. Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc.

2. Aici se toarna drojdia dizolvata in lapte cald, amestecata cu putin zahar si putina faina.

3. Se acopera totul si se lasa la dospit 10 minute.

4. Apoi se adauga 50 g zahar, putin unt topit, putina sare si se framanta aluatul care apoi va fi lasat la crescut.

5. Se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava unsa cu unt.

6. Se presara deasupra biscuiti sfaramati.

7. In branza de vaci se adauga restul de zahar, putina sare, amidon, smantana si cele 5 oua.

8. Se taie prunele in doua, se scot samburii si se adauga in compozitia de branza care va fi turnata apoi peste aluat.

9. Se niveleaza compozitia apoi se introduce tava la cuptor pentru 55 minute.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors