Prajitura cu branza si pasiflora

Biscuitii se paseaza si se amesteca cu untul topit,se aseaza in tava si se pune la frigider pana crema e gata. Se bate frisca cu zaharul si praful de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 150 g biscuti pisati
  • 100 g unt. Crema: 500 ml smatana pt frisca 38%
  • 130 g zahar sau mai puteti pune
  • in functie de gust
  • zahar vanilat 3 pachetele
  • 250 g branza mai grasa 30%-gen Philadelphia
  • 500 g crema de branza 5 sau 9%--->eu am pus 750 g 9% pt ca am folosit gelatina
  • 40 g praf de budinca instant--->eu am pus 1 plic de gelatina + 1/2 pahar lapte rece
  • coaja rasa de la 1 lamaie sau portocala
  • Pt gelatina de fruct: 8 pasiflora
  • 2 linguri cu zahar
  • 60 ml apa
  • 3 lingurite de gelatina
  • cam 8 gr
  • Puteti pune si alte fructe: capsuni
  • fructe din compot etc si deasupra turnati gelatina

Mod de preparare

Biscuitii se paseaza si se amesteca cu untul topit,se aseaza in tava si se pune la frigider pana crema e gata.

Se bate frisca cu zaharul si praful de budinca in cazul in care nu puneti gelatina , apoi seadauga crema de branza si pachetul de Philadelphia si se mixeaza la viteza mica.

Gelatina o lasam la inmuiat in laptele rece,apoi o dizolvam la bain -marie-nu trebuie sa fiarba!

O punem peste crema de branza.

se pune amestecul peste blatul de biscuiti-trebuie sa fie intarit.

Pasiflora se taie in doua si se stoarce ca o lamaie.

In suc se pune zaharul si gelatina dizolvata in apa si apoi pusa la bain-marie pt dizuolvare completa(nu trebuie sa fiarba).

Inainte de a pune pasiflora,crema de branza trebuie sa fie intarita!

In carte scria ca se lasa 1 ora la congelator inainte de a pune glazura,dar din cauza gelatinei crema era deja intarita.

Se mai pune la frigider pt intarirea glazurii.

Reteta propusa de Alis
Se serveste rece

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post