Prajitura cu branza si glazura de cacao

Prajitura cu branza si glazura de cacao este o prajitura delicioasa pentru care aveti nevoie de 300 g branza de vaci si 6 oua.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri apa calduta
  • 6 linguri faina
  • Pentru umplutura:
  • 300 g branza de vaci
  • 5 linguri zahar
  • 150 g margarina
  • Glazura:
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura cacao
  • 7 linguri zahar
  • 50 g margarina

Mod de preparare

Prajitura cu branza si glazura de cacao este o prajitura delicioasa se bat intai albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa si faina "in ploaie". Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 30 minute la foc potrivit.
Separat se freaca branza de vaci cu zaharul, se adauga margarina si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Dupa ce blatul s-a copt, se lasa la racit apoi se taie in doua. Se pune peste prima jumatate de blat compozitia de branza si apoi peste branza se aseaza cea de a doua jumatate. Se pregateste glazura astfel: se pune la fiert laptele, se adauga zaharul, cacaua si margarina. Se fierbe pana se ingroasa si se toarna fierbinte peste blat si se uniformizeaza.


Prajitura cu branza si glazura de cacao se serveste ca desert.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors