Prajitura cu branza si Fanta

Prajitura cu branza si Fanta este o prajitura indragita de toata lumea. Blatul de cacao, crema de branza si jeleul de portocale se potrivesc de minune impreuna.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 6 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 90 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  •  
  • pt crema:
  • 500 gr branza dulce
  • 200 gr zahar praf
  • 1 pachet de unt
  •  
  • Pentru glazura:
  • 2 budinci vanilie
  • 1 l fanta portocale

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma.

Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, se da la cuptor la 170 de grade pana trece testul cu scobitoarea, apoi se lasa sa se raceasca in tava.

Crema:

Untul se freaca cu zaharul. Cand devine spuma se adauga branza. Se intinde pe blatul racit si se pune la frigider.

Glazura de fanta se prepara ca o budinca obisnuita, se lasa pe foc pana se ingroasa. Apoi se adauga peste crema. Glazura trebuie sa fie calduta nu fierbinte.

Se lasa la rece pana se intareste glazura.

Reteta de prajitura cu branza si Fanta a fost propusa de Micu Livia pe forum culinar.


Taiati prajitura cu branza si Fanta dupa ce s-a racit si s-a intarit glazura.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors