Faina se amesteca cu praful de copt, 1 lingura de smantana si un praf de sare. Se bate un ou si jumatate din el se pune in aluat. Se framanta bine, c
Faina se amesteca cu praful de copt, 1 lingura de smantana si un praf de sare. Se bate un ou si jumatate din el se pune in aluat. Se framanta bine, ca si aluatul de beigli, sa se desprinda de mana, dar sa nu fie prea tare. Se lasa la rece un sfert de ora. Branza de vaci se macina si se amesteca cu restul de ou batut, mierea, stafidele inmuiate in prealabil, 2 linguri de smantana, vanilia si coaja de lamaie. Se intinde si se pune la copt intr-o tava emailata, cu pereti inalti, astfel incat marginile foii sa se poata indoi putin. Se coace la foc potrivit pana se rumeneste putin. Intre timp batem albusurile, cu 250 grame zahar brun, pana va fi spuma tare. Amestecul de branza se intinde pe foaia coapta, apoi peste aceasta se intinde albusul batut si se mai pune la cuptor inca o jumatate de ora, pana se coace bine, la foc mic, pentru ca albusul sa fie doar uscat, fara sa se arda. In reteta originala, deasupra placintei se taiau si niste fasii, care formau un grilaj, sub care se punea gem de piersici.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura caise
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post