Prajitura cu branza pentru cafea

Rezulta doua bucati. Malaxare: in cuva malaxorului se adauga 250 g faina, zaharul, drojdia si sarea. Se incalzeste sarea si untul/margarina la circa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina 1 kg
  • zahar 65 grame
  • drojdie 50 grame
  • sare 5 gr
  • apa 160 ml
  • unt sau margarina 100 gr
  • 3 oua

Mod de preparare

Rezulta doua bucati.

Malaxare: in cuva malaxorului se adauga 250 g faina, zaharul, drojdia si sarea. Se incalzeste sarea si untul/margarina la circa 50 - 55 grade C apoi se adauga treptat in cuva malaxorului; se malaxeaza 2 minute la viteza medie curatind continuu cuva malaxorului. Se adauga in continuare 2 oua si 125 g faina si se malaxeaza in continuare inca 2 minute la viteza mare, curatind cuva malaxorului. Se adauga apoi restul de faina pana se formeaza un aluat moale. Se scoate aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si se mai framanta circa 6 - 8 minute. Se acopera si se lasa la odihna circa 10 minute.


Se imparte aluatul in doua bucati.

Modelare: se intinde fiecare bucata de aluat in foaie dreptunghiulara de dimensiuni 30 x 18 cm. Apoi fiecare foaie se pune in tava unsa cu unt. Se pune umplutura de branza pe mijlocul foii in lungime. Apoi marginile foii (latura de 30 cm) se taie sub forma a 12 pranjuri cu latimea de 2,5 cm. Se aduc pranjurii alternativ peste umplutura sub un anumit unghi.

Dospire: dupa modelare se acopera tava si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, circa 30 - 45 minute.

Cu oul ramas se unge si se adauga si un topping pregatit in prealabil.


Coacere: la 190 grade C circa 30 - 35 minute. Daca este necesar se acopera cu folie in ultimile minute de coacere pentru a nu se arde.


Umplutura: intr-un vas mic se amesteca 350 g branza de vaci, 85 g zahar si un albus de ou. Se amesteca in mixer pana devine spumoasa. Se adauga 250 g curmale curatate de samburi si maruntite, 20 g faina si 15 grame coaja de lamae.


Topping: intr-un vas mic amesteca 125 g faina, 60 g zahar si 60 g unt sau margarina moale pana se aglomereaza.

Preparatul se poate congela dupa modelare, acoperit cu folie de plastic. Cand s-a intarit se scoate din tava, se ambaleaza in folie contractibila sau folie de aluminiu. Poate fi pastrata in stare congelata timp de 4 saptamani. Pentru coacere se scoate din congelator si se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei timp de 2 ore, scoasa din folie si pusa in tavi neunse.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors