Prajitura cu branza dulce si mac este o prajitura de casa delicioasa si foarte aspectuoasa. Contrastul alb-negru dintre branza si mac ne incanta privirea, iar gustul vine ca o complentare.
Pt aluat se amesteca toate ingredientele si se da coca rezultata la rece cel putin 30min. Apoi se intinde in tava de tort pregatita cu hartie de copt. Am pus-o cu ajutorul foliei si am ridicat o margine. Se inteapa cu furculita.
Am amestecat apoi macul macinat cu cele 7 linguri de lapte si am turnat peste foaie. Am pus in cuptorul inainte incalzit vreo 7-9-10min (ca nu stiu exact) la 185 grade.
Se amesteca branza cu zaharul, untul, praful de budinca si galbenusurile.
Se bat albusele spuma tare si se incorporeaza usor in crema apoi se toarna usor pe blat.
Apoi se coace in continuare. Se incearca cu o scobitoare si se lasa la racit.
Ar fi bine sa fie lasata cateva ore bune la racit, (eu am taiat-o destul de repede) astfel ca branza se intareste si poate fi taiata perfect.
Reteta de prajitura cu crema de branza si mac a fost propusa de s_tana pe forum culinar.
Serviti prajitura cu branza de vaci si mac dupa ce s-a racit.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat