Prajitura cu branza dulce si caramel

Biscuitii ii farmantam cu mana sau la robot, adaugam laptele si untul. Vom obtine o coca destul de dura. Acesta este blatul, pentru a-l intinde cat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti simpli
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 250 gr branza dulce(crema de branza)
  • 250 gr caramel
  • 100 gr lapte condensat
  • 1 plic si jumatate gelatina
  • 100 gr smantana dulce
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 250 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 20 ml lapte

Mod de preparare

Biscuitii ii farmantam cu mana sau la robot, adaugam laptele si untul. Vom obtine o coca destul de dura.

Acesta este blatul, pentru a-l intinde cat mai uniform il punem intre 2 folii alimentare si intindem cu sucitorul un disc cat fundul tavii.

Preparam caramelul: caramelizam zaharul, il dam deoparte, adaugam untul amestecand energic apoi incorporam laptele si laptele condensat, mai clocotim jumatate de minut.

Branza o blenduim impreuna cu smantana, adugam caramelul gelatina inmuiata si incalzita si esenta de vanilie.

Blatul il asezam intr-o tava apoi turnam crema si lasam la rece pentru cateva ore.


Alte prajituri recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu dovleac

m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba

Desert cozonac cu dovleac
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala