Prajitura cu branza de vaci si bezea

Pentru primul blat se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, treptat, uleiul, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, sar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blatul I:
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml ulei
  • 200 gr zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic de praf de copt
  • faina
  • sare
  • Pentru blatul II:
  • 500 gr branza de vaci
  • 100 ml smantana
  • 2 linguri de zahar
  • 50 gr stafide
  • sare
  • Pentru blatul III:
  • 4 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingura de faina
  • sare

Mod de preparare

Pentru primul blat se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, treptat, uleiul, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, sarea si faina. Se lasa aproximativ o ora la rece. Intre timp se bat cu mixerul, ingredientele pentru cel de-al doilea blat, iar separat se amesteca cele pentru al treilea blat. Se tapeteaza cu unt o tava si se asaza pe rand straturile 1, 2 si 3. Se da la cuptor prajitura, la foc potrivit, timp de 45 de minute.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa Turta dulce Prajitura televizor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide