Prajitura cu branza de vaci si bezea

Pentru primul blat se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, treptat, uleiul, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, sar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blatul I:
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml ulei
  • 200 gr zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic de praf de copt
  • faina
  • sare
  • Pentru blatul II:
  • 500 gr branza de vaci
  • 100 ml smantana
  • 2 linguri de zahar
  • 50 gr stafide
  • sare
  • Pentru blatul III:
  • 4 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingura de faina
  • sare

Mod de preparare

Pentru primul blat se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, treptat, uleiul, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, sarea si faina. Se lasa aproximativ o ora la rece. Intre timp se bat cu mixerul, ingredientele pentru cel de-al doilea blat, iar separat se amesteca cele pentru al treilea blat. Se tapeteaza cu unt o tava si se asaza pe rand straturile 1, 2 si 3. Se da la cuptor prajitura, la foc potrivit, timp de 45 de minute.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa Turta dulce Prajitura televizor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors