1. Inainte sa ne apucam sa facem aluatul punem la inmuiat stafidele si caisele. Peste ele stoarcem o portocala si adaugam esenta de rom. Le lasam cam
1. Inainte sa ne apucam sa facem aluatul punem la inmuiat stafidele si caisele. Peste ele stoarcem o portocala si adaugam esenta de rom. Le lasam cam jumatate de ora.
2. Se bat ouale spuma, apoi punem zaharul, zaharul vanilat si se bate in continuare cateva minute pana cresc in volum, apoi punem uleiul, iaurtul si in final faina, praful de copt stins, coaja de lamaie.
3. Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina
4. Pentru umplutura, batem ouale spuma, punem zaharul si apoi branza.
In final punem grisul, praful de budinca, coaja de lamaie, vanilia, stafidele scurse.
5. Peste compozitia din tava punem cu lingura branza sub forma de gramajoare. Ornam fiecare gramajoara cu 1 visina si cu caisele scurse.
Lasam intre 45 minute si 1 ora la foc potrivit(eu am lasat la 180 pe ventilator 45 min), verificam cu scobitoarea daca s-a copt.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu branza de vaci a fost propusa de alis pe forum culinar.ro
Alte retete cu branza gasiti aici:
Prajitura cu branza dulce de vaca,
Prajitura cu branza si vanilie,
Vargabeles(Prajitura cu branza)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post