Prajitura cu branza

Se zdrobeste branza cu o furculita si se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala rasa. Se face moia (drojdie + lapte), intre timp in cuptorul cu m

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g branza
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 1 varf de cutit de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 50 g margarina
  • 60 g stafide
  • 2 linguri de coaja de portocala rasa
  • cu zahar

Mod de preparare

Se zdrobeste branza cu o furculita si se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala rasa. Se face moia (drojdie + lapte), intre timp in cuptorul cu microunde se topeste margarina. Se adauga ambele la branza, urmate fiind de faina si de stafidele fierte in rom. Se amesteca bine, chiar si fara mixer. Compozitia devine nici prea tare ca la piscot, nici prea moale sa se dezlipeasca de marginea tipsei ca la foietaje. Forma de chec (cea cu gaura in mijloc) se unge cu margarina si se presara cu pesmet. Se toarna aluatul si se lasa la dospit cca 20-25 de minute. Se pune in cuptorul preincalzit si este gata in cca 30 de minute.
Este o prajitura delicioasa si de la stafidele fierte in rom va capata o culoare galbena ca si cum ar fi fost facuta din 6 oua.

Alte prajituri simple recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tiramisu

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors