Prajitura cu blat si crema cu nuca

Prajitura cu blat si crema cu nuca este o prajitura delicioasa. Ingredientele pentru reteta sunt: nuca, faina, oua si smantana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr margarina
  • 250 gr faina
  • 1 galbenus
  • 3 linguri smantana.
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 250gr nuca macinata.
  •  

Mod de preparare

Prajitura cu blat si crema cu nuca se face asa: pentru aluat amestecam intr-un castron toate ingredientele mentionate mai sus. Impartim aluatul in doua parti, se pune la rece. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si li se adauga apoi albusurile batute spuma, la urma nucile si putina coaja de lamaie. Se unge tava cu margarina(ulei) si se tapeaza cu faina, apoi se pune o foaie de aluat, se toarna crema, apoi se adauga a doua foaie usor, sa fie cat tava. Se pune la foc bun, cand este coapta se scoate din cuptor si se presara cu zahar pudra.

Se lasa sa se raceasca in tava.

 


Alte retete dulciuri recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Paine de casa

M-am inspirat din reteta Motanului

Paine de casa
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala