Prajitura cu blat de ciocolata si ganache

Prajitura cu blat de ciocolata si ganache este o prajitura delicioasa cu frisca care poate fi servita la orice masa festiva. Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT:
  • 8 oua
  • 4 cesti zahar
  • 3 1/2 faina
  • 1/2 ceasca cacao
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1 esenta de rom
  • GANACHE DE CIOCOLATA:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 1 fiola esenta de rom
  • SIROP:
  • 300 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta de rom
  • ORNARE:
  • 300 ml frisca
  • 1/2 ciocolata amaruie

Mod de preparare

Prajitura cu blat ciocolata si ganache este o prajitura delicioasa cu frisca care poate fi servita la orice masa festiva.

BLAT: separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare.Intr-o cratita punem zaharul si apa si lasam sa fiarba la foc mic,pana se topeste tot zaharul. Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu.Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile,esenta si uleiul.Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul,apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca,apoi taiem blatul in doua.

CREMA: intr-un vas punem ciocolata rupta impreuna cu frisca pe baie de aburi. Mestecam continuu pana se topeste ciocolata,atentie sa nu fiarba.Cand s-a topit,dam deoparte si adaugam esenta.Lasam la racit,apoi dam crema la frigider cateva ore.Mixam apoi pana cand crema de orajitura isi dubleaza volumul si capata o textura cremoasa.

SIROP: intr-o craticioara punem la caramelizat zaharul.Cand este usor maroniu,adaugam apa.Atentie sa nu sara stropi de apa fierbinte.Tinem siropul pe foc cateva minute.Oprim focul si adaugam esenta de rom.

ASAMBLARE:in tava in care am copt blatul,punem primul blat,insiropam,punem crema, apoi blat si insiropam.

Peste prajitura cu blat ciocolata si ganache punem frisca si radem ciocolata. Dam la frigider circa 1-2 ore.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors