Prajitura cu blat de albus

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cite putin, apoi nuca macinata. Se pune in tava unsa, tapetata cu faina, la foc mic. Se lasa apoi la racit

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 albuse de ou
  • 200 g nuci macinate
  • o cana de zahar
  • o lingura faina pentru tapetata tava
  • Crema: 5 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • o cana de lapte dulce
  • un pachet de margarina
  • 3 linguri de faina

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cite putin, apoi nuca macinata. Se pune in tava unsa, tapetata cu faina, la foc mic. Se lasa apoi la racit si se taie in 2. Separat se freaca galbenusele cu zaharul, se adauga laptele si faina. Se pune vasul pe foc amestecind incontinuu, pina se ingroasa crema. Se ia de pe foc, se lasa la racit la temperatura camerei, apoi se amesteca cu margarina. Crema se aseaza intre cele 2 foi de prajitura si se da la rece.
Se serveste cu un mot de frisca.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala