Prajitura cu biscuiti si caise

Se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se adauga uleiul, laptele si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Separat, se bat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg caise (din compot)
  • 200-300 gr biscuiti
  • 8 oua
  • 15 linguri de lapte
  • 15 linguri de faina
  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri de ulei
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • zahar pudra
  • sare

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se adauga uleiul, laptele si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Separat, se bat spuma albusurile cu zaharul ramas si se amesteca bine cu galbenusurile si faina. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu biscuiti pisati, se asaza fructele, taiate in jumatati si se toarna peste ele aluatul. Se introduce tava in cuptor si se lasa la copt, aproximativ 30 de minute. Dupa ce s-a racit, prajitura se taie cuburi.


Se serveste presarata cu zahar pudra.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa Tiramisu Turta dulce

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide