Prajitura cu bezea si visine

Prajitura cu bezea si visine este o bijuterie! O prajitura cu visine si un strat crocant de bezea va face fata cu succes unei mese festive sau unei dupa-amieze calde de vara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat alb:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 175 g faina
  • 125 ml lapte rece
  • 75 ml ulei
  • zahar vanilat(esenta)
  • o lingurita parf de copt.
  • blat cacaoa:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 g cacaoa
  • 125 lapte
  • 75 ml ulei
  • esenta
  • o lingurita praf de copt.
  • bezea alba:
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 175 g zahar
  • o lingurita zahar vanilat
  • o lingurita amidon porumb
  • bezea cacaoa:
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 175 g zahar
  • o lingurita cacaoa
  • zahar vanilat
  • umplutura:
  • 500 g visine coapte bine
  • 150 g zahar
  • o lingura Gelfix

Mod de preparare

1. Se prepara blatul alb mixand galbenusurile cu zaharul, esenta apoi cu uleiul si laptele rece. Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in amestec.

Se tapeteaza cu hartie pentru copt, o forma rotunda de tort,cu diametrul de 25 cm, apoi se toarna aluatul si se da la copt 20 minute la foc potrivit.
Intre timp se prepara bezeaua cu cacaoa, mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat in ploaie, zaharul vanilat si la urma cacaoa cernuta.
Dupa cele 20 minute se scoate blatul si se toarna bezeaua deaspra si se mai lasa cca .5 minute.
Se scoate blatul din forma si se lasa la racit.

2. La fel se procedeaza si cu cel de-al-2-lea balt, in care se pune si cacaoa amestecata cu faina si parful de copt, iar bezeaua ramane alba, la sfarsit dupa ce s-a intarit bine se adauga si lingurita de amidon alimentar.

3. Se scot samburii din visinele spalate apoi se toarna zaharul si se dau in cateva clocote ,pe flacara mai mica apoi adaugam Gelfix-ul amestecat cu o lingura de zahar, se mai lasa 5 minute apoi se opreste focul si se se lasa sa se raceasca bine.

4. Se monteaza prajitura in forma in care am copt blaturile.

Intai se aseaza blatul alb cu bezea de cacaoa apoi se toarna jeleul cu visine, se aseaza cel de-al 2-lea blat cu cacaoa si bezeaua alba si se lasa 2-3 ore la frigider. Se scoate din forma pe platou ,se decoreaza cu visine si jeleu, apoi se portioneaza in felii subtiri.
Pofta buna!
http://shabbychicshop.ro/veioze/242-veioza-neagra-sia.html


Prajitura cu visine si bezea se serveste dupa ce a stat la frigider.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors