Prajitura cu bezea si coacaze rosii este o prajitura pufoasa si fructata, usor acrisoara. O prajitura de casa delicioasa.
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Se adauga apoi, faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit untul moale si se amesteca bine pana la omogenizare.
Compozitia se pune intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 10 minute, timp in care se pregateste spuma.
Se mixeaza albusurile cu putina sare si cu zaharul pana se intareste astfel incat sa nu mai cada din castron daca este inclinat. Iar coacazele rosii se curata de codite, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga la spuma de albusuri.
Cand au trecut cele 10 minute, se scoate blatul din cuptor, se toarna spuma de albusuri si coacaze si se mai lasa la cuptor 30-40 de minute.
Platou din lemn cu capac din sticla pentru servit prajitura: http://shabbychicshop.ro/accesorii-din-lemn/786-platou-din-lemn-cu-capac.html
Prajitura cu bezea si coacaze rosii se serveste de preferinta, rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post