Prajitura cu banane, cocos si afine

Mai intai incalzim cuptorul la 180 de grade celsius si pregatim forma. Se unge o forma, cu diametru 20 cm, cu unt si se tapeteaza cu faina. Apoi ince

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 g de unt
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 300 g faina
  • scortisoara
  • 1 cana lapte de cocos
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 2 banane copte si taiate/strivite
  • 2 cani de afine sau o jumatate de cana de ananas din conserva
  • taiat bucatele

Mod de preparare

Mai intai incalzim cuptorul la 180 de grade celsius si pregatim forma. Se unge o forma, cu diametru 20 cm, cu unt si se tapeteaza cu faina. Apoi incepem sa amestecam untul cu zaharul.

Adaugam ouale, pe rand, mai apoi faina amestecata cu praful de copt. Tot acum se pune si scortisoara. Se adauga si laptele de cocos, iar apoi fructele. Se amesteca bine si se toarna in forma. Se da la cuptor pentru 45 min. Dupa ce s-a racit cam un sfert de ora, se rastoarna in farfurie.

Se poate servi cu un sos dulce de leche (sos-caramel bazat pe lapte ) subtiat cu lapte de cocos.

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide