Prajitura cu banane

Untul topit, se amesteca impreuna cu biscuitii si ciocolata maruntita. Se toarna compozitia intr-un vas, se preseaza usor si se pune apoi la rece pent

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 775 gr biscuiti maruntiti
  • 25 gr ciocolata maruntita
  • 75 gr unt
  • Pentru crema:
  • 2 banane
  • sucul de la 1 jumatate lamaie
  • 250 gr crema caramel (din plic)
  • 300 ml frisca
  • 7 lingura de ness

Mod de preparare

Untul topit, se amesteca impreuna cu biscuitii si ciocolata maruntita. Se toarna compozitia intr-un vas, se preseaza usor si se pune apoi la rece pentru aproximativ 30 de minute. Intre timp, se decojesc bananele, se taie feliute, se asaza peste stratul de biscuiti si se stropesc cu suc de lamaie. Se toarna din jumatate de cantitate de crema de caramel gata preparata intr-un strat uniform peste banane. In frisca batuta se incorporeaza cafeaua, iar apoi se pune frisca peste crema. Se toarna restuld e crema ramasa si se pune prajitura la frigider.
Prajitura se serevste dupa cateva ore.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Lapte de pasare

Prajitura televizor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide