Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se adauga treptat faina, un pahar de lapte, se pune untul, pesmetul si put
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se adauga treptat faina, un pahar de lapte, se pune untul, pesmetul si putina esenta de vanilie, amestecand in continuu. Se curata bananele si se taie rondele. Se adauga in compozitie si se amesteca bine pana la sfaramarea bananelor si omogenizarea ingredientelor. Atentie! nu trebuie sa ramana bucati de banane deoarece la turnarea compozitiei in tava, se asaza pe fundul ei si se arde prajitura. Se face frisca din pliculetul de frisca, intaritorul de frisca, zaharul vanilat si un pahar de lapte amestecandu-se, pana se obtine o consistenta crescuta. Apoi se pune la rece, in frigider. Compozitia de prajitura se toarna intr-o tava
unsa cu putin unt si se baga la cuptorul in prealabil incalzit, la foc potrivit, pana se coace. Apoi, se lasa la racit, NU in frigider. Cand este rece, se pune deasupra frisca din frigider. Se poate decora cu fructe dulci si uscate. Noi am folosit smochine.
Se serveste rece, ca desert.
Alte retete recomandate
Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos