Prajitura cu ananas si nuci

O prajitura rapida si foarte buna. In weekend ne place sa savuram prajiturele alaturi de cafea sau dupa masa de pranz. Uneori am chef si pofta sa fac prajituri cu crema alteori prajituri simple cu fructe. Cand suntem la tara de obicei fac cate doua poate chiar trei feluri de prajitura pe care le coc in cuptorul din curte. Problema mea cea mare este ca nu prea ma pricep sa mentin temperatura in cuptor asa ca uneori le mai ard sau nu cresc cum trebuie. De aceasta data insa mi-a iesit perfect. Am facut aceasta prajitura care a crescut frumos si am mai pregatit o rulada pe care am umplut-o cu caramel aromat. Acum va prezint aceasta prajitura simpla.

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -8oua
  • -10 linguri faina
  • -6-8 linguri zahar
  • -2 linguri cacao
  • -praf de copt
  • -200 gr compot ananas (din cutie)
  • -3 linguri sirop ananas (din cutie)
  • -100 gr nuci
  • -30 gr fulgi migdale (optional)
  • -praf de sare
  • Extra: -3 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Pe o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie presaram nucile si fulgi de migdale iar peste ele asezam bucati de ananas (eu am folosit compot de ananas cuburi ). Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare si cu zaharul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar si este ferm. Adaugam galbenusurile si cele 3 linguri de sirop de ananas. Omogenizam.

Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam bine in compozitie.

Turnam ¾ din compozitie peste nuci si ananas, iar in cantitatea ramasa punem cacao. Punem si restul de compozitie in tava astfel incat sa acoperim tot si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-30 minute (in functie de cuptor).

Inainte de a scoate din cuptor facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt cum trebuie . Daca scobitoarea iese curate atunci este gata. Lasam prajitura sa se raceasca putin apoi o rasturnam pe o tava si pudram cu zahar pudra.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

Aceste plăcinte cu mere sunt delicioase, se fac super ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente. Le poți savura...

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide