Prajitura cu ananas

Am batus 2 albusuri spuma. Am frecat galbenusurile , zaharul cu un strop de esenta de vanilie, apoi am turnat cana de lapte + ulei. Am adaugat si fa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana faina (cana are 250 ml)
  • 1 cana lapte + 2 degete ulei
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 2 conserve ananas
  • 2 linguri praf de vanilie sau Custard
  • Toppig:
  • 2 cani de lapte
  • 2 linguri cu varf cornflour
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura plina cu zahar
  • nuca de cocos prajita

Mod de preparare

Am batus 2 albusuri spuma.

Am frecat galbenusurile , zaharul cu un strop de esenta de vanilie, apoi am turnat cana de lapte + ulei.

Am adaugat si faina.

Apoi am amestecat incet si albusurile.

Am turnat jumatate din compozitie in tava.

In restul de compozitie am pus 2 linguri de cacao am amestecat si am turnat peste cel din tava.

Intre timp ce blatul se cocea am luat doua conserve de ananas (o conserva avea ananasul zdrobit, ananasul din a doua conserva a trebuit sa il maruntesc eu).

Am strecurat ananasul din sirop, au rezultat 2 cani cu sirop (compot).

Am pus cele doua cani cu compot in o oala si am adaugat doua linguri arhipline cu praf de vanilie sau Custard, care trebuie amestecat foarte bine pina nu se mai vede nici un pic de cocoloase.

Am pus oala pe foc si am amestecat pina s-a facut o crema ( fiti atente cind se incalzeste siropul cu castardul sa nu se faca cocoloase ).

Am adaugam anasul care il separasem inainte din sirop.

Il lasam sa se raceasca un pic si il intimdem pe blat.

TOPING

Amestecam cele doua cani de lapte, cu cornflour, zahar vanilat si zahar.

Punem oala cu compozitia pe foc si amestecam pina devine o crema alba

Dupa ce s-a racit o intindem peste crema de ananas.

Presaram coconut (nuca de cocos) prajit
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu ananas a fost propusa de bocanel pe forum culinar.ro

Alte retete cu ananas gasiti aici:

Tort spirala cu ananas,

Tort de ananas cu Mascarpone,

Înghetata de ananas & cocos

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Nelipsita de pe masa de Craciun

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide