Prajitura cu alune si nuca

Amestecam ingredientele pentru aluat cu atata lapte cat sa obtinem un aluat usor de framantat. Impartim aluatul in 2 parti. O parte o intindem la gros

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 25 dkg zahar
  • 15 dkg untura
  • 2 oua
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 dkg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3-4 linguri lapte
  • Pentru umplutura:
  • 12 dkg nuci macinate
  • 12 dkg zahar pudra
  • Coaja razita de lamaie
  • 2 oua
  • 2 linguri stafide
  • Pentru decor:
  • 1 ou
  • 5 dkg alune

Mod de preparare

Amestecam ingredientele pentru aluat cu atata lapte cat sa obtinem un aluat usor de framantat. Impartim aluatul in 2 parti. O parte o intindem la grosimea unui deget si o pozitionam intr-o tava unsa. Turnam umplutura: amestecam nuca macinata, alunele, zaharul pudra, coaja de lamaie rasa si acoperim cu cealalta parte de aluat. Ungem cu ou, intepam cu furculita de-a lungul prajiturii si presaram cu alune maruntite. Coacem in cuptorul pre-incalzit la 180 de grade C, 30-35 de minute. Taiem in patratele si presaram cu zahar vanilat pudra.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Prajitura cu crema caramel

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors