Laptele si untul se incalzesc usor si se dizolva inauntru drojdia. Se lasa cateva minute apoi se amesteca cu faina, zaharul, sarea, coaja si zeama de
Laptele si untul se incalzesc usor si se dizolva inauntru drojdia.
Se lasa cateva minute apoi se amesteca cu faina, zaharul, sarea, coaja si zeama de lamaie.
Se framanta un aluat care se lasa 30 min la dospit.
Intre timp punem perele intr-o sita sa se stoarca de zeama si amestecam Intr-un castron ingredientele pentru crema.
Tapetam o tava potrivit de mare cu hartie de copt si intindem aluatul in ea.ridicam putin marginile si intepam aluatul cu furculita in mai multe locuri.
Turnam deasupra amestecul de smantana si ou si am pus deasupra feliile de pere.
Am copt prajitura 45 min la 185 grade.in ultimele minute am acoperit-o cu o hartie sa nu se arda.
Cand este rece se taie.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu aluat dospit, smantana si pere a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro
Alte retete cu pere gasiti aici:
Clatite cu pere caramelizate,
Chec cu pere si zahar caramel,
Flognarde aux poires (prajitura cu pere)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post