Foile au acelas mod de preparare se bate albusul cu praful de sare pana devine o spuma nu prea tare dupa care se adauga zaharul pudra pana devine o sp
Foile au acelas mod de preparare
se bate albusul cu praful de sare pana devine o spuma nu prea tare dupa care se adauga zaharul pudra pana devine o spuma tare, lucioasa. Se adauga apoi nuca, se incorporeaza cu grija sa nu se lase, apoi se pune la cuptor.
Eu o tin pe cea de nuca aprox 20 min la foc mic, dar eu am cuptor clasic asa ca .
Foaia de nuca de cocos o tin tot la foc mic pana se rumeneste putin deasupra (aprox 20-25 min).
Pentru crema se amesteca pe abur cele 12 galbenusurile cu cele 200 g zahar si ness-ul. Se ameste incontinuu pana se ingroasa ca o smantana mai groasa.
Crema racita se amesteca cu 500 ml frisca batuta amestecata cu zeama de lamaie. La frisca batuta eu pun zema de lamaie pentru ca o face pe frisca foarte tare iar cand pun crema de galbenuse rece se face foarte bine. Dar daca nu va place zeama de lamaie puneti gelatina.
Montarea
Se pune foia de nuca apoi se pune 3 sferturi din crema apoi se pune foaia de cocos. Peste foaia de cococs se pune restul de crema, dupa care se orneaza dupa preferinte. Eu pun putina nuca tocata amestecata cu nuca de cocos si ciocolata rasa.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu 2 nuci a fost propusa de Miny pe forum culinar.ro
Alte retete cu nuca gasiti aici:
Cuiburi cu nuca si scortisoara,
Cozonac cu nuca Dobre,
Melcisori cu nuca (de post)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post