Prajitura crocanta

Intr-o tigaie se prajeste susanul, fara a adauga ulei sau untura. Intr-o oala se amesteca frisca, untul, zaharul si faina si se fierbe putin pana se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 ml frisca
  • 10 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 1 lingura faina
  • 80 g susan
  • 80 g seminte de dovleac tocate
  • 80 g seminte de floarea-soarelui tocate
  • 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-o tigaie se prajeste susanul, fara a adauga ulei sau untura. Intr-o oala se amesteca frisca, untul, zaharul si faina si se fierbe putin pana se topeste untul. Se adauga susanul, semintele de dovleac, cele de floarea soarelui si zaharul vanilat si se amesteca bine. Pasta obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga la cuptorul incins. Se coace la 180-200 grade Celsius, timp de 12-15 minute, pana cand capata o culoarea aurie. Atentie, daca se rumeneste prea tare, prajitura va avea un gust amar. Se taie cubulete si se poate consuma atat proaspat scoasa din cuptor cat si rece. In functie de preferinte, se poate glazura cu ciocolata.

Alte retete recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors