Se zdrobesc biscuitii si se omogenizeaza cu doua linguri de zahar si cu miezul de nuca macinat. Se topeste untul si se adauga la biscuitii cu nuca, a
Se zdrobesc biscuitii si se omogenizeaza cu doua linguri de zahar si cu miezul de nuca macinat. Se topeste untul si se adauga la biscuitii cu nuca, amestecand bine. Se rastoarna intr-o tava rotunda, dandu-i-se forma unui blat. Se pastreaza la rece. Se zdrobesc fructele, amestecandu-le cu o jumatate de cana de zahar pudra. Frisca se bate pe jumatate, se adauga iaurtul si cealalta jumatate de cana de zahar pudra si un pliculet de zahar vanilat. Se inmoaie gelatina in apa rece, apoi se dizolva in doua-trei linguri de apa fierbinte. O jumatate din cantitatea de gelatina se incorporeaza in amestecul de iaurt cu frisca, se toarna in tava rotunda, peste blat, si se da la frigider.
Din piureul de fructe se pun separat, intr-un vas, patru linguri. Din restul de fructe se scurge siropul format, apoi acestea se omogenizeaza cu gelatina ramasa. Se toarna in tava, peste crema de iaurt, cand aceasta s-a inchegat si se mai tine la rece. La cele patru linguri de fructe oprite se adauga siropul pastrat si cinci-sase linguri de apa, se toarna intr-o tavita speciala pentru cuburi de gheata si se da la congelator.
Cand cele doua creme s-au intarit, se scoate prajitura din forma, se orneaza marginile cu frisca, iar deasupra se asaza gheata aromata pisata marunt si se serveste imediat.
Alte prajituri recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tiramisu
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post