Prajitura colorata

Ouale se freaca spuma cu zaharul, se adauga faina cu praful de copt. Apoi se adauga margarina topita si smantana. Se ung si se tapeteaza cu faina doua

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • O cutie de smantana
  • 200 g margarina
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pachet budinca punci
  • Pudra de cacao

Mod de preparare

Ouale se freaca spuma cu zaharul, se adauga faina cu praful de copt. Apoi se adauga margarina topita si smantana. Se ung si se tapeteaza cu faina doua tavi dreptunghiulare inguste. Aluatul se imparte in trei parti. In primul se adauga praful de budinca, in al doilea cateva linguri de pudra de cacao si al treilea ramane necolorat. Se pun in tavi pe rand, dupa cum urmeaza : compozitia alba, compozitia maro si la urma cea roz, cu grija sa nu se prea amestece. Tavile se dau la cuptorul incalzit dinainte si se tin 20 – 25 de minute la foc mijlociu.
Alte retete cu prajituri recomandate

Tiramisu original

Tort de ciocolata

Prajitura cu nuca

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide