Blat: Se separa albusurile de galbenusuri, acestea din urma amestecandu-se, pe rand si treptat, cu zaharul si apoi cu uleiul. Se adauga albusurile bat
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri, acestea din urma amestecandu-se, pe rand si treptat, cu zaharul si apoi cu uleiul.
Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca, dupa care se adauga treptat faina, in care s-a amestecat praful de copt.
Se obtine o compozitie ca de chec (nici groasa, nici subtire) care se toarna intr-o tava de prajituri unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se pune tava in cuptorul incalzit la 180° C si se lasa sa se coaca timp de 30 de min., pana prinde o culoare aurie la suprafata (se poate proba din cand in cand cu o scobitoare, cand nu mai ramane coca pe aceasta, prajitura este gata).
Se opreste cuptorul, iar tava se lasa inauntru.
Sirop
Intr-un ibric, zaharul imbibat in apa se pune pe aragaz, cand s-a topit zaharul, se adauga cacao si se da intr-un clocot. Se ia de pe foc si se adauga margarina si se amesteca pana ce aceasta se topeste. Se adauga si romul.
Blatul se taie in patratele sau romburi care vor fi, pe rand, scufundate in sirop si apoi date prin nuca de cocos.
Se aseaza pe un platou si se servesc.
Pofta buna!
Pregatire 30 min,
Coacere 40 min
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post