Prajitura Cehoslovaca

Blat: 5 galbenusuri se freaca cu zaharul pana se albeste, apoi se adauga treptat laptele, se adauga nuca si faina amestecata cu praful de copt. Se co

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT: 5 oua
  • 1 pachet praf de copt
  • 150 g zahar
  • 150g nuca macinata
  • 150g faina
  • 10 linguri de lapte
  • CREMA: 150g nuca macinata
  • 150g zahar
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 pachet de unt
  • esenta de rom
  • GLAZURA: 100 ml. frisca lichida
  • 250g ciocolata cu 75% cacao

Mod de preparare

Blat:

5 galbenusuri se freaca cu zaharul pana se albeste, apoi se adauga treptat laptele, se adauga nuca si faina amestecata cu praful de copt. Se coace cam 20 de min la foc potrivit.

Crema:

Se prajeste nuca cu 150g de zahar si 2-3 linguri de lapte. Se freaca un pachet de unt si se amesteca cu crema de nuca si un strop de esenta de rom.

Glazura:

Se pune frisca intr-o oala pe foc si apoi se adauga ciocolata rupta bucatele.

Se racestee blatul apoi se adauga crema si glazura deasupra cremei.
Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors