Prajitura Castel

Prajitura Castel este o reteta de prajitura pentru un meniu festiv. Ingredientele pentru prajitura sunt: lapte, faina, oua.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g zahar
  • 50g untura
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4-5 linguri lapte în care se stingebicarbonatul si amoniacul
  • 600g faina.
  •  

Mod de preparare

Prajitura Castel se pregateste asa: facem un aluat si il impartim in doua. Dintr-o parte de aluat facem doua foi pe care le coacem pe dosul tavii. Cealalta parte se combina cu cacao si se modeleaza 12 betisoase groase cat un creion. Si ele se coc pe dosul tavii si dupa ce sunt coapte se impart in trei parti egale.

Ne ocupam de crema pentru prajitura: fierbem 2 budinci in 600 ml de lapte si dupa ce se racesc se amesteca cu unt stors si frecat cu  250g zahar.

Cum asamblam prajitura:

Pe o masa de lucru punem o foaie, ungem cu crema si asezam 3 bete. Iar rcema si apoi 2 bete, crema si in  varful piramidei se pune un bat. Celelalte doua parti din foaie se ung cu crema si se pun pe lateral. Peste cele diua castele se pne glazura si frisca.

Glazura rece pentru prajitura: 6 linguri zahar pudra, 3 linguri cacao, 2 linguri apa. Toate se amesteca bine si se pune putin unt si vanilie dupa gust.


Alte retete de prajituri recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors