Prajitura Carmen cu gem si nuca este o reteta de prajitura delicioasa. Poate fi facuta cu succes toamna, cand gasim nuci proaspete, dar si iarna, cand nu avem la dispozitie foarte multe fructe proaspete.
1. Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana devin pufoase si isi dubleaza volumul.
2. Se adauga iaurtul, esenta de vanilie si uleiul treptat mixand in continuare.
3. La urma se adauga faina.
4. Din aceasta compozitie oprim 1 lingura peste care punen 2-3 linguri de faina si formam o bila de aluat mai tare. 5. Turnam compozitia intr-o tava mica de 22/28 cm unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade.
6. Dupa cca. 20-25 min scoatem tava si ungem prajitura cu un strat de gem cu consistenta mai groasa.
7. Presaram cu nuca taiata mai mare si razuim pe razatoarea bila de aluat .
8. Bagam din nou tava inca 10-15 min.
9. Se vede cand e coapta ca e maronie pe margini si se desprinde de tava.
Prajitura Carmen cu gem si nuca nu se taie calda. Se lasa sa se raceasca bine in tava si apoi se taie usor fara sa apasam cu un cutit bine ascutit in patrate.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post