Prajitura caramelizata cu mere umplute

Prajitura caramelizata cu mere umplute este absolut delicioasa. O reteta de prajitura de casa de care nu te mai saturi!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 220 g faina
  • 50 g amidon de porumb
  • 150 ml smintina de frisca
  • 150 g zahar
  • coaja de portocala razuita
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • extract de vanilie
  • pentru umplut merele:
  • mere
  • marmelada de capsuni
  • stafide
  • suc de mandarina
  • siropt de artar
  • coaja de citrice razuita.
  • -frisca pentru decorat
  • -zahar caramelizat pentru vasul in care coaceti

Mod de preparare

Punem stafidele la inmuiat in suc de mandarina, sirop de artar,si aromam cu coaja de citrice razuita (cui ii place si doreste,poate inmuia stafidele in alcool..sau alt lichid/suc).

Caramelizam zaharul in vasul in care coacem prajitura. De cit zahar avem nevoie, depinde de marimea vasului. Am citit undeva, ca cel mai frumos caramel iese, daca nu amestecam in el, ci doar scuturam vasul. A iesit frumos.

Merele curatate de coaja si casuta de simburi, se pun peste caramelul intarit. Frecam untul cu zaharul, adaugam ouale, extractul de vanilie si coaja de portocala, si mixam mai departe.

Amestecam faina cu praful de copt si amidonul si alternam cu smintina pina sint gata. Mixam bine pina aluatul devine omogen/cremos. Nu e un aluat care curge, dar foarte pufos. Umplem merele cu stafidele inmuiate.

Siropul nu se adauga in mar, dar se poate servi cu prajitura . Adaugam cite o lingurita de marmelada. Cu o lingura punem aluatul printre mere.

Dam tava in cuptorul preincalzit la 180°C, dupa care coborim temperatura la 160°C si lasam la copt pina devine auriu (cam jumatate de ora), apoi acoperim tava cu o hirtie de copt si lasam mai departe la copt. Dupa vreo 10 minute, facem un test cu scobitorea, pentru a verifica starea aluatului. Daca e copt, aceasta iese curata. Imediat ce scoatem tava din cuptor,o intoarcem pe un paltou. Lasam la racit complet (daca nu o scoateti la timp, se raceste caramelul, iar prajitura ramine lipita de tava).Riscati sa o scoateti in bucati. Se decoreaza cu frisca.


Pofta buna! Reteta Prajitura caramelizata cu mere umplute a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu crema mascarpone si limoncino

E prima data cand fac aceasta crema, dar a iesit super buna! Tortul nu stiu cum este, pentru ca nu l-am inceput inca!:)

Tort cu crema mascarpone si limoncino
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide