Prajitura Caramel

Prajim 45 dkg de zahar in care incorporam cu grija laptele. Dupa racire impartim amestecul in 2 parti. Framantam o parte impreuna cu restul ingredient

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 45 dkg zahar
  • 4 dl lapte
  • 45 dkg faina
  • 8 dkg untura sau 10 dkg unt
  • 1 dkg bicarbonat de amoniu
  • Pentru umplutura:
  • 20 dkg unt
  • 15 dkg nuci macinate
  • jumatate din caramel
  • 10 dkg zahar

Mod de preparare

Prajim 45 dkg de zahar in care incorporam cu grija laptele. Dupa racire impartim amestecul in 2 parti. Framantam o parte impreuna cu restul ingredientelor si coacem 3 foi. Batem spuma ingredientele pentru umplutura si umplem foile. Decoram dupa preferinte si tinem la rece.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura lamaie

Prajitura nuci

Prajituri cu mere

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide