Prajitura cala

Bate ouale cu zahar, adauga faina si bate din nou. Aluatul trebuie sa fie consistent ca smantana. Portioneaza aluatul cu o lingura in tigaia tapetata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 pahar zahar
  • 4 oua
  • fructe de sezon: cum ar fi visine
  • caise
  • piersici
  • mere
  • capsuni
  • prune
  • struguri etc

Mod de preparare

Bate ouale cu zahar, adauga faina si bate din nou. Aluatul trebuie sa fie consistent ca smantana. Portioneaza aluatul cu o lingura in tigaia tapetata cu faina, la 5-6 cm distanta. Prajeste-l 3-5 minute in cuptorul incins, incat sa se rumeneasca putin. Ia aluatul cat e inca cald si suceste-l in asa fel incat sa semene cu o cala. Poti aseza in prajitura bucati de mar, visine, capsune. Presar-o cu zahar pudra.
Alte retete prajituri recomandate

Spuma de portocale

Gogosi

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert croissante cu unt si scortisoara

Ador diminetile langa o cafea proaspata...si parca ar mai merge ceva :) Voi pregati astazi rapid niste croissante cu unt si...

Desert croissante cu unt si scortisoara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide