Prajitura cabana (casuta)

Prajitura cabana si-a luat numele de la forma triunghiulara si betigasele de cacao din interior care parca au forme de busteni. Este o prajitura delicioasa cu crema, foarte aspectuoasa si poate fi facuta cu succes pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru doua foi:
  • 250g zahar
  • 50g unt
  • 600g faina
  • 3 linguri de miere
  • 4 linguri de lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu alimentar stins cu zeama de lamaie
  •  
  • Pentru crema:
  • 4 pachete de budinca de vanilie ( de preferat Dr. Oetker)
  • 1 litru de lapte
  • 500 g zahar tos
  • 2 pachete de margarina RAMA (eu am folosit unt)
  •  
  • Pentru glazura
  • 100 g zahar tos
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de lapte
  • 100 g unt

Mod de preparare

FOILE
Intr-un vas se adauga zaharul, untul, mierea, laptele si ouale si se amesteca bine. Treptat se adauga faina si bicarbonatul stins cu lamaie. Coca obtinuta se imparte in doua parti. Jumatate se amesteca cu cacao, iar jumatate se lasa necolorata.

Din jumatatea necolorata se intind doua foi direct pe hartia de copt si se coc pe dosul tavii.

Cat sunt calde foile se taie in trei fasii, pe lungime; fasiile laterale avand aceleasi dimensiuni in timp ce fasia centrala este un pic mai lata.

Din jumatatea colorata se fac 20 de bilute din care se intind 20 de bete, care se coc si ele.

CREMA

Se amesteca laptele rece cu budinca si zaharul intr-o cratita de teflon si se pune pe foc mic. Se amesteca bine pana se ingroasa si se da la rece. Dupa ce s-a racit foarte bine se amesteca cu doua pachete de margarina ( treptat sa nu se taie).
Se incepe asamblarea cabanei. Fasia din mijloc a unei foi se aseaza ca baza cabanei. Se pune un strat de crema si patru bete ca apoi urmatorul strat de crema.
Peste stratul al doilea de crema se pun 3 bete alternativ, apoi iar un strat de crema, 2 bete, crema, un bat in varf si iar crema. Din constructie cabanei i se da forma de piramida, care se definitiveaza cu asamblarea peretilor laterali ( cele doua fasii de coca egale).

Pentru glazura se mesteca ingredientele pe baie de abur, se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza.
Pentru ca eu eram in graba am cumparat glazura gata facuta, si am ornat cabanutele (ies doua dupa cum am spus la inceput) cu ciocolata de menaj alba.


Prajitura Cabana sau casuta poate fi facuta cu succes pentru Craciun, este o reteta de prajitura delicioasa ce poate fi decorata in multe feluri.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors