Blatul: se bat galbenusurile cu zaharul pana cand cresc si se albesc. Se adauga albusurile batute spuma si nucile macinate+faina in care s-a pus prafu
Blatul: se bat galbenusurile cu zaharul pana cand cresc si se albesc. Se adauga albusurile batute spuma si nucile macinate+faina in care s-a pus praful de copt.
Se coace in tava unsa si tapetata cu faina.
Crema: untul se freaca cu zaharul. Se adauga 2 galbenusuri,vanilia, nessul(se pune putin cite putin pentru a nu se taia crema).
Crema se amesteca pana devine spumoasa si se dauga nucile.
Se intinde peste blatul racit.
Glazura: zaharul se amesteca cu cacaoa pe o hirtie.
Intr-o cratita de 1 l se pun 3 linguri de apa si trei linguri rase de margarina(marg.sa fie moale - nu topita) si se lasa sa dea un clocot, apoi se ia de pe foc, se pun zaharul cu cacaoa si se amesteca foarte bine pina se racoreste.
Se intinde peste crema.
Reteta Prajitura brath a fost propusa de MC
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post