Prajitura Bounty Bars

Prajitura Bounty este o delicioasa prajitura de casa cu nuca de cocos, ce seamana perfect la gust cu clasicele ciocolati Bounty din comert. Este o reteta culinara de prajitura foarte buna.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 125gr unt
  • 50 gr zahar brun
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 2lg cacao
  • 2 lg lapte
  • 1 linguritza plina praf de copt.
  • Umplutura:
  • 300 ml lapte
  • 3 lg pline de gris
  • 80 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 100 gr cocos
  • 2 lingurite extract de vanilie.
  • Glazura:
  • 200 gr cuvertura cioco neagra sau de lapte.

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga ouale, unul cate unul si laptele. La final am adaugat faina+ cacao+ praf de copt, toate impreuna si cernute prin sita. Am intins bine compozitia in tava si am introdus la cuptor pt 20 min la 180 grade C. Am scos tava din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca complet.

Apoi am pregatiti crema:

Laptele se pune la fiert impreuna cu untul, apoi se adauga grisul si se fierbe pana se ingroasa. Apoi se adauga zaharul, nuca de cocos si esenta de vanilie. Se amesteca bine inca aprox. 1 minut si se ia de pe foc. Am turnat imediat crema peste blatul racit, am nivelat si am lasat sa se raceasca.

Intre timp am pregatit glazura :

Am rupt in bucati mai mici 200 gr ciocolata si am introdus-o la microunde, intr-un vas yena, pentru 2-3 minute. (depinde de tipul de ciocolata folosit). Apoi am adaugat 1 lingurita miere si am amestecat bine pana s-a topit complet ciocolata. Am turnat glazura pe prajitura. Am nivelat si....gata! Prajitura se taie cu un cutit incalzit.

Observatii:

- in privinta blatului: ar merge adaugat inca un ou, pentru ca sa iasa mai pufos,

-referitor la glazura, eu am considerat ca stratul mi-a iesit cam gros, asa incat putea fi facuta si doar din 100-150 gr de ciocolata, dar asta depinde de preferintele fiecaruia.


Pofta buna! Reteta Prajitura Bounty Bars a fost propusa de lily pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de porc cu piure de cartofi

Tocanita de porc cu piure de cartofi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide