Blatul: Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, apoi nuca de cocos si faina si se amesteca. Se imparte compozitia in doua si se coc doua f
Blatul:
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, apoi nuca de cocos si faina si se amesteca.
Se imparte compozitia in doua si se coc doua foi in tava tapetata cu hartie de copt (aprox 25 de minute fiecare, in functie de cuptor).
Crema:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si laptele si fierb pe foc mic pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si apoi se mixeaza impreuna cu un pachet de unt moale.
Jumatate din crema se amesteca cu un pachet de biscuiti cu cacao faramati si restul cu un pachet de biscuiti simpli faramati.
Glazura:
Se amesteca bine toate ingredientele mai putin apa, apoi se toarna apa si se omogenizeaza.
Eu am trisat si am folosit tot glazura la plic, dar v-am scris oricum reteta pentru ca poate cineva o prefera pe aceasta.
Asamblare:
Se pune prima foaie de blat, apoi crema cu biscuiti cu cacao, un strat de visine din compot bine scurse, crema cu biscuitii simpli si cealalta foaie de blat.
Deasupra se pune glazura si se presara nuca de cocos.
Pofta buna!
Reteta Prajitura Bolero a fost propusa de anielarobu pe forum culinar.ro
Alte retete cu visine gasiti aici:
Tort cu visine Padurea Neagra,
Tarta cu fructe (visine),
Placinta cu visine/fructe
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post