Umbla vorba prin popor ca tortul Battenberg a fost creat pentru a celebra casatoria dintre nepoata reginei Victoria si printul Louis of Battenberg. Cele 4 bucati de prajitura simbolizand cei 4 printi din Battenberg
1. Se amesteca untul cu zaharul intr-un castron, se adauga praful de copt amestecat cu faina proaspat cernuta si ouale. Se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. In prima parte se adauga siropul de zmeura. Cel de-al doilea aluat ramane galben.
2. Se captusesc 2 forme de chec cu pergament si se pun cele 2 compozitii. Se coc in cuptorul incalzit la 180*C la inceput, apoi se micsoreaza focul la 160*C , timp de 30 de minute.
3. Cand sunt coapte, se lasa mai intai sa se raceasca si se taie pe verticala in doua, apoi fiecare bucata in doua, pe mijloc.
4. Se unge o bucata alba cu gem de coacaze si se lipeste cu o bucata roz. Se aseaza pe platou. Se ung ambele bucati pe toata suprafata cu gem de coacaze si se aseaza peste bucata roz o bucata unsa lateral cu gem, de care lipim o bucata alba (ca la o tabla de sah).
5. Masa de martipan se pune pe o hartie de pergament presarata cu zahar si se intinde atat cat este necesar ca sa acoperim prajitura.
6. Se incalzeste gemul de caise cu care se unge deasupra prajitura, apoi se acopera cu martipan. Se orneaza dupa plac. Prajitura se pregateste cu 1-2 zile inainte, pentru ca gemul sa parfumeze prajitura.
Serviti prajitura Battenberg taiata felii si alaturi de un vin alb sec.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post