Prajitura Barbara,cu rubarba si bezea

3 oua se „divorteaza" in galbenus si albus. Untul se mixeaza spumos,cremos cu zaharul. Se adauga treptat cele 2 oua intregi ramase, 3 gal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pt. o forma cu dimensiunea de 26 cm:
  • >150 g. unt moale
  • >125 g. zahar
  • >1 lingura cu zahar vanilat
  • >5 oua
  • >150 g. faina
  • 75 g. amidon pt. bucatarie-Gustin
  • >1 ½ lingurite cu praf de copt
  • >600 g. rubarba
  • >1 priza sare
  • 175g zahar
  • >50 g. migdale macinate sau nuci
  • >1 lingura cu zeama de lamaie

Mod de preparare

3 oua se „divorteaza" in galbenus si albus.

Untul se mixeaza spumos,cremos cu zaharul.

Se adauga treptat cele 2 oua intregi ramase, 3 galbenusuri si se amesteca bine.

Incalzim cuptorul la 180 grade.

Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza usor,cu o paleta,in amestecul din oua.

Forma se unge cu unt,sau se tapeteaza cu hirtie de copt.

Rubarba se spala,se trag aschiile,se curata si se taie in bucatele,marimea dorita.

Aluatul se adauga in forma pregatita.

Rubarba pregatita se aseaza deasupra, apasind usor in aluat. Prajitura se da la cuptor pe sina mijlocie pt. un timp de 25 minute. Din cele 3 albusuri ramase se prepara o bezea teapana.

Albusurile se amesteca mai intii cu sarea, pana devin spumoase. Zaharul se adauga in ploaie si se bat pina au o consistenta tare.

Se incorporeaza migdalele-nucile-macinate si zeama de lamiie.

Prajitura se scoate din cuptor si se adauga compozitia de bezea. Se mai da inca odata la cuptor pt. un timp de 20 minute.

Daca puneti prea multa rubarba iese prea zemoasa,un strat este suficient.

Spor la treaba!
Pofta buna!

Reteta Prajitura Barbara,cu rubarba si bezea propusa de Camila

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de vinete cu ardei copt, editia 2, revizuita

O nouă variantă ;) Asta ca să nu să ia Miha de mine, vezi rețeta Castraveți a la Panacris :D :))) varianta unu, doi...

Salata de vinete cu ardei copt, editia 2, revizuita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide