3 oua se „divorteaza" in galbenus si albus. Untul se mixeaza spumos,cremos cu zaharul. Se adauga treptat cele 2 oua intregi ramase, 3 gal
3 oua se „divorteaza" in galbenus si albus.
Untul se mixeaza spumos,cremos cu zaharul.
Se adauga treptat cele 2 oua intregi ramase, 3 galbenusuri si se amesteca bine.
Incalzim cuptorul la 180 grade.
Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza usor,cu o paleta,in amestecul din oua.
Forma se unge cu unt,sau se tapeteaza cu hirtie de copt.
Rubarba se spala,se trag aschiile,se curata si se taie in bucatele,marimea dorita.
Aluatul se adauga in forma pregatita.
Rubarba pregatita se aseaza deasupra, apasind usor in aluat. Prajitura se da la cuptor pe sina mijlocie pt. un timp de 25 minute. Din cele 3 albusuri ramase se prepara o bezea teapana.
Albusurile se amesteca mai intii cu sarea, pana devin spumoase. Zaharul se adauga in ploaie si se bat pina au o consistenta tare.
Se incorporeaza migdalele-nucile-macinate si zeama de lamiie.
Prajitura se scoate din cuptor si se adauga compozitia de bezea. Se mai da inca odata la cuptor pt. un timp de 20 minute.
Daca puneti prea multa rubarba iese prea zemoasa,un strat este suficient.
Spor la treaba!
Pofta buna!
Reteta Prajitura Barbara,cu rubarba si bezea propusa de Camila
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post