Prajitura banateana cu miere

Prajitura banateana cu miere este o reteta de prajitura cu foi, crema aromata si dulceata, o prajitura delicioasa, perfecta pentru orice ocazie de sarbatoare!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru foaie:
  • - 4 linguri miere
  • - 12 lg ulei
  • - 300 g zahar
  • - 2 oua intregi
  • - 2 lgt. bicarbonat nestins
  • - 6 lg lapte
  • - 500g faina
  •  
  • Pentru crema:
  • - un cub de margarina Rama
  • - 2-3 lg faina
  • - 200 ml lapte
  • - 250ml lapte
  • - 200g zahar
  • In plus: gem de prune (sau alte preferinte
  • dar acrisor)

Mod de preparare

Pentru foaie:

Toate ingredientele inafara de faina se pun intr-o cratita, la foc mic. Cand se topesc zaharul si mierea, se ia de pe foc si se framanta o coca adaugand 1/2 kg de faina. Coca rezultata se imparte in 4. Se coc foile pe dosul tavii unse cu ulei, la foc rapid, cateva minute.

Crema:

Cubul de margarina, laptele si lingurile de faina se amesteca. Atentie: margarina trebuie sa fie rece, ca sa nu se topeasca de tot.
Separat se pun 250 ml lapte la fiert cu 250 g zahar. Se fierbe acest amestec aprox 8 minute si apoi se ia de pe foc. Acum se adauga marg+ laptele + faina. Se pune din nou pe foc. O sa vedeti ca se leaga f repede!

Asamblare: se pune o foaie , crema, foaie, gem de prune, foaie, crema, foaie, decor....

E atat de buna ca.... mai vorbim!

Am uitat sa precizez ceva foarte important: prajitura aceasta se taie a doua zi. Foile sunt foarte tari dupa cuptor, asa ca se inmoaie greu...dar bine. O sa vedeti.

Sa va mai spun un secret. Eu am intins foaia folosind o sticla de bere. Am curatat-o bine bine de eticheta si am spalat-o, apoi am pus o bucata de coca la mijlocul tavii si am pornit intinsul. Daca nu reusiti altfel, incercati ca mine!

Reteta de prajitura banateana cu miere a fost propusa de ELAIDA pe forum culinar.


Serviti prajitura banateana cu miere a doua zi, dupa ce s-au inmuiat foile.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors