Se freaca untul spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, o jumatate de cana de lapte si coaja de lamaie, omogenizandu-se. Se incorporeaza f
Se freaca untul spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, o jumatate de cana de lapte si coaja de lamaie, omogenizandu-se. Se incorporeaza faina, amestecand cu un tel, apoi se adauga praful de copt stins cu putin otet. Se unge o tava dreptunghiulara cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul in tava si se da la cuptor, la foc moderat.
Intre timp, se pregateste crema. Se pune laptele la fiert cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina, cate o lingura pe rand si se amesteca. Se lasa la fiert, la foc mic, pana cand crema se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa la racit si se adauga zeama de lamaie dupa gust. Se incorporeaza si frisca.
Se scoate blatul racit din tava, se asaza pe un platou si se intinde crema deasupra. Se curata banana de coaja si se taie rondele, iar nectarinele se taie in feliute. Se asaza peste crema, alternand rondele de banana, feliute de mandarina din compot, scurse de sirop si feliile de nectarine si se da o ora la rece. Se tale in bucati si se
orneaza cu putina frisca.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tarta cu fructe
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post