Prajitura Asterix

Se spala merele, se taie in jumatati si li se indeparteaza cotoarele. Se dau prin razatoare si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se bat ouale cu

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 cani cu mere rase
  • o cana si jumatate de zahar
  • 3 oua
  • o cana si jumatate de faina
  • o jumatate de pahar de ulei
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 2 linguri de scortisoara
  • praf de copt
  • o cana de miez de nuca macinat
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de unt

Mod de preparare

Se spala merele, se taie in jumatati si li se indeparteaza cotoarele. Se dau prin razatoare si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se bat ouale cu un praf de sare si se incorporeaza, impreuna cu uleiul. Se adauga faina, in ploaie, praful de copt stins cu putin otet si jumatate de cana de miez de nuca macinat. Se adauga si un praf de scortisoara si se unge o tava dreptunghiulara cu unt. Se toarna compozitia in tava si se introduce la cuptor, la foc potrivit.

Se amesteca miezul de nuca macinat cu zaharul pudra si cu scortisoara si cand prajitura este aproape gata se presara deasupra si se mai lasa cinci minute la cuptor.

Se lasa la racit si se serveste taiata in patrate.

prajituri simple recomandate

Prajitura cu prune

Tiramisu

Prajitura cu visine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de curcan

Am facut o supa tare buna, cu cateva legume si niste carnita de curcan.

Supa de curcan
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide