CREMA: Se pune la fiert 1 litru de apa cu un pahar si jumatate de zahar. Dupa ce a clocotit, se toarna 'in ploaie' grisul, se adauga si 2 linguri de c
CREMA:
Se pune la fiert 1 litru de apa cu un pahar si jumatate de zahar. Dupa ce a clocotit, se toarna 'in ploaie' grisul, se adauga si 2 linguri de cacao si se coace bine crema rezultata. Cand este gata se adauga un pachet de margarina si arome.
ASAMBLARE:
-Se pregateste tava in care se va pune prajitura:
-Se pune pe fundul tavii hartie de copt.
-Se zdrobesc 10-12 biscuiti si se pun pe fundul tavii, peste hartia de copt.
-Peste biscuitii zdrobiti se pun biscuiti 'cu fata in jos' asa cum ai tapeta fundul tavii.
-Se adauga crema cu gris peste biscuiti.
-Dupa ce am pus crema, se pune un rand de biscuiti peste ea, 'cu fata in sus'.
-Se topesc intr-o craticioara 100-150gr de margarina, cu 3 linguri de cacao, 3 linguri de apa si jumatate de pahar de zahar.
-Se adauga esenta de rom.
-Se toarna peste biscuiti.
-Se orneaza.
-Se da la rece pana a doua zi.
Am ornat cu coaja de lamaie confiata, bombonele de post si bucatele de nuca pralinata.
Pofta buna!
Reteta Prajitura aromata cu gris a fost propusa de fel70 pe forum culinar.ro
Alte retete de post gasiti aici:
Negresa de post,
Rulada cu mere (de post),
Salam de biscuiti (de post)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post